5 x inspiratie: wat kun je zoal met maïs?
Zo populair als maïs is in Zuid- en Noord-Amerika, zo hot is het hier nooit geweest. Jammer, want maïs is super veelzijdig én best wel gezond. We geven je graag 5 x inspiratie.
De maïs die wij eten is suikermaïs, deze wordt geïmporteerd uit andere landen, zoals de Verenigde Staten, China, Brazilië, Mexico en Argentinië. De maïs die in Nederland wordt verbouwd is zogenaamde snijmaïs; die wordt enkel gebruikt als veevoer.
Als je aan maïs denkt, denk je waarschijnlijk aan de korrels in blikjes of aan maïskolven die we in de zomer op de barbecue leggen. Maar je komt maïs eigenlijk op veel meer plekken tegen in de supermarkt: denk aan maïzena, polenta en popcorn.
Gezond of ongezond?
Maïs zelf is zeker gezond: het zit vol vezels, eiwitten en antioxidanten. Vaak zijn de ingrediënten waarmee maïs bereid wordt, zoals olie of roomboter, ongezond.
5 x inspiratie
Maissoep! Yum, heerlijk met truffelolie en popcorn als garnering. Klik hier voor het recept.
Deze krokante polenta gemaakt van maïsgriesmeel is weer heel wat anders. Klik hier voor het recept.
Cornbread: dit zachte ‘brood’ is een perfect bijgerecht. Klik hier voor het recept.
Deze zwarte bonensoep Mexican style maak je supersnel. Klik hier voor het recept.
Heerlijk voor tijdens een feestje: geroosterde maïs op Mexicaanse wijze. Klik hier voor het recept.