Redactie
Redactie Inspiratie 11 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

5 x inspiratie voor de flammkuchen uit je dromen

Flammkuchen (ook wel tarte flambée genoemd) is booming en heeft een vaste plek op menig menukaart veroverd. Thuis kun je ze gelukkig ook heel makkelijk maken en vandaag geven we je een flinke dosis inspiratie voor de flammkuchen uit je dromen. 

De bodem

Eerst even de basis, want zonder bodem is het natuurlijk geen flammkuchen. In principe is de bodem altijd vrij dun en niet zo luchtig als bij een pizza, maar over smaakt valt niet te twisten dus rol het zo dun of dik als jij zelf wilt.

Klassiek zijn ze rechthoekig van vorm, maar rond of ovaal: het kan allemaal! Daarbij kun je het deeg zelf maken, maar tegenwoordig ook kant-en-klaar kopen bij sommige supermarkten.

flammkuchen

De smaakmakers

Wat de tarte flambée anders maakt dan zijn pizzabroertje is het beleg. Zo wordt hij traditioneel ingesmeerd met een laagje crème fraîche en krijgt hij verder smaak door de spekjes en ui. Ook hier kun je natuurlijk naar hartelust mee variëren, denk bijvoorbeeld aan de volgende combinaties.

Geitenkaas – pompoen – appel

Fris, hartig en een tikje zoet te gelijk: deze combo is een echte winnaar! Schaaf de appel in flinterdunne plakjes en rooster de pompoen eventueel van tevoren, zodat je zeker weet dat hij gaar wordt.

Tip: voeg voor extra pit wat rode uienringen toe.

Gerookte zalm – wakame (zeewiersalade) – wasabimayo

Deze combinatie is zo supersimpel en goddelijk van smaak. We proefden de combinatie voor het eerst bij Lavinia GoodFood en zijn sindsdien hooked. Extra lekker met een dun laagje crème fraîche en op een flinterdunne bodem.

Bloedworst – appel – rode ui

Een gouden duo, verwerkt op een flammkuchen, wat wil je nog meer? Snijd de bloedworst in plakjes, de rode ui in dunne ringen en de appel in partjes. Eventueel ook lekker met wat zachte gorgonzola!

Spek – mozzarella – crème fraîche – basilicum

Een variant op de klassieker, maar dan extra romig door de mozzarella (gebruik wel buffel!) en smaakvol door de verse basilicum.

Tip: voeg de basilicum vlak voor het serveren toe (dus niet voordat hij de oven in gaat) voor een extra lekkere smaak.

Vijgen – geitenkaas – Parmaham

Nog zo’n bekende combinatie, die je ook heel fijn vegetarisch kunt maken door de Parmaham te vervangen voor verse basilicum. Yum!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.