Redactie
Redactie Inspiratie 9 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

5 x bloemkool om je vingers bij af te likken

Wie had het ooit gedacht? Bloemkool is op dit moment hipper dan hip in foodie wereld. Dit zijn vijf lekkere bereidingen, die nét even anders zijn dan de standaard gekookte roosjes met nootmuskaat uit grootmoederstijd. 

1. In dunne plakken gebakken 

Het staat niet alleen mooi, de structuur wordt ook totaal anders als je de bloemkool in dunne plakken snijdt. Bak vervolgens in een ruime koekenpan in een scheutje olijfolie en kruid met peper, zout en eventueel gemalen komijn.

2. Geroosterd

Ooit geroosterde bloemkool geprobeerd? Lekker krokant en super smaakvol. Maak kleinere roosjes of plakes en bak ze in een pan of in de oven. Wij zijn er stapelgek op en gebruiken het onder andere door pasta’s of als bijgerecht met bijvoorbeeld za’atar.

3. Rauw als couscous

Couscous van bloemkool. Het klinkt misschien gek, maar het resultaat is heerlijk! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een keukenmachine. Breng op smaak met kruiden, een beetje feta en granaatappelpitjes.

4. Ingemaakt

Totaal anders dan de eerder genoemde bereidingen, maar ook ingemaakte bloemkool is heerlijk als bijgerecht. Klik hier of hier voor een smakelijk recept.

5. Puree

Zijdezacht, puur van smaak en een stuk lichter dan aardappelpuree. Kook de bloemkoolroosjes in gezouten water en pureer met een scheutje room.

Ook lekker: rooster de bloemkool met verse takjes tijm en knoflookteentjes tot ze mooi gaar zijn. Pureer de bloemkool met de knoflook, een klein beetje kippen- of groentebouillon en een scheutje room, en breng extra op smaak met zout en peper. Lekker bij een biefstukje of stoofvlees. Smullen maar!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.