5 culinaire vragen aan Timo de Beurs: ‘Altijd in mijn boodschappenmandje? Koreaanse instant noodles’
Weekendtip: op 4 juni doet Timo De Beurs een pop-up bij BAUT. De voormalig chef van Slagerij de Beurs neemt die dag Michiel Van der eerde’s keuken over om er zijn befaamde paté en croute te serveren. Nu zijn eigen restaurant voor goed gesloten is, doet Timo dit soort pop-ups vaker onder de naam Labattoir de Timo. Gelukkig maar.
Wij grijpen bovendien de gelegenheid aan om Timo 5 culinaire vragen te stellen.
5 (culinaire) vragen aan Timo de Beurs
Als ons land één paté-en-croutekoning kent, dan is het wel Timo de Beurs. De chef deed ervaring op bij gelauwerde restaurants als Gebr. Hartering en Merkelbach en van zijn bladerdeegpasteien kun je makkelijk stellen dat ze de perfectie voorbijstreven.
Die stalen al eerder de show bij Choucrouterie (een zuurkool pop-up, in samenwerking met de worstenmakers van Brandt & Levie) en vooral in zijn eigen, waanzinnig leuke restaurant Slagerij de Beurs. Tot ieders grote spijt moest die zaak onlangs de deuren sluiten, al duikt Timo gelukkig nog regelmatig op met toffe pop-ups. Zet 4 juni vast maar in je agenda, want dan is het de beurt aan BAUT*.
Culy stelde alvast vijf vragen aan Timo over zijn culinaire voorkeuren – en ontdekte onder meer Timo’s favoriete instant noodles.
1. Timo, wat is je favoriete ontbijt?
Timo: ”Spiegelei of omelet.”
2. Wat ligt er altijd in jouw boodschappenmandje?
”Eitjes – hahaha! – en Nongshim kimchi ramyun. Instant noodles dus, maar dan alleen deze, geen andere.”
3. Wat is je gekste eetgewoonte?
”Koude boter snijden met een kaasschaaf voor op bijvoorbeeld een croissant.”
4. Wat is het lekkerste dat je deze week hebt gegeten?
”Mijn vrouw heeft en bakkerij en daar moest ik deze week paar uurtjes helpen. Dat gaat dan natuurlijk niet zonder iets lekkers en haar bananabread is zoooo lekker.”
5. Wat is je favoriete snack?
”Frikandel, pistachenootjes – eigenlijk alle noten behalve paranoten.”
6. Bonusvraag: wie moet deze rubriek de volgende keer beantwoorden?
”Michiel van der Eede!”
Staat genoteerd, Timo!
Meer lezen? Onlangs stelden we ook al vijf culinaire vragen aan Alison Roman en aan Yvette van Boven.