5 vragen (kerstspecial!) aan Heather Britton: ‘Ik kan me geen kerst voorstellen zonder Crème de menthe.’
In Culy’s vaste rubriek stellen we steeds vijf culinaire vragen aan een bekende foodie over zijn of haar eetgewoonten. Dit keer legden we ons vragenvuur – geheel in kerstthema uiteraard – voor aan… Heather Britton van Britton’s Bakery.
Een zoete kerst voor Heather van Britton’s Bakery
Grote kans dat je meest memorabele zoetigheden bij je favoriete koffiebar van haar hand zijn. Al jarenlang is Heather Britton het creatieve smakenbrein achter Britton’s Bakery: leverancier van misschien wel de lekkerste pastries van Amsterdam. Haar signature geglazuurde cinnamon buns, bundt cakes en lime loaves verraden het al: we hebben al dit hemelse gebak mede te danken aan haar Canadese roots.
En dus zijn we verheugd dat Heather onlangs haar eigen shop heeft geopend – midden in de Amsterdamse Pijp, op de Ferdinand Bolstraat 168H – zodat onze acute zoete trek direct gestild kan worden met een nog breder assortiment. Tijd om Heather te vragen wat voor zoets kerst voor haar in petto heeft.
1. Kerstontbijt, kerstlunch of kerstdiner?
Heather: ”Uiteraard het kerstontbijt! Dat is compleet mijn ding: van pancakes, cinnamon buns en morning buns tot strata én natuurlijk goede koffie.”
2. Kun je een geheim adres delen waar je zelf je favoriete kerstinkopen doet?
”Vaste prik voor het beste kerstbrood is elk jaar De Bakkers van Oost.”
3. Wat is een signature Heather-gerecht voor kerst?
”Meerdere dingen: pumpkin pie, dinner rolls, eggnog en héél veel verschillende kerst koekjes. M’n favoriete dessert zijn sowieso mince pies.”
5. Van welk kerstingrediënt word je onrustig als je het niet in huis hebt?
”Ehhm… nou, dat is verrassend genoeg Crème de menthe! Elke jaar maak ik – net als mijn moeder vroeger – chocolate mint squares. Ik kan me geen kerst zonder voorstellen.”
4. En wat is het lekkerste wat je ooit hebt gegeten tijdens kerst – door jou of door iemand anders gemaakt?
”Dat is dan toch echt eigenlijk alles wat mijn man – Timo de Beurs – maakt. Maar moet ik een ding kiezen; dan ga ik voor zijn paté en croûte.”
Meer van deze rubriek:
- 5 vragen (kerstspecial!) aan Jetske van den Elsen: ‘Met kerst ga ik sowieso aan m’n zelfgemaakte dragonlikeur.’
- 5 vragen aan Samuel Levie: ‘Ik kan echt schransen alsof mijn leven ervan af hangt.’
- 5 vragen aan Alison Roman: ‘Mijn gekste eetgewoonte? Ik eet pinda’s met schil en al’