5 toppings voor de lekkerste tortizza
Oef, wat zijn wij gek op tortizza’s! Van de lekkerste toppings genieten, zonder uit je broek te ploffen zoals na het verorberen van een grote pizza. Dit zijn 5 toppings voor de lekkerste tortizza.
The basics
Tortizza’s zijn supermakkelijk om te maken, maar let wel op dat je niet teveel toppings erop probeert te proppen. Gebruik daarbij slechts een dun laagje tomatensaus of room als basis en bak in een minuut of tien krokant in een oven op 200 graden.
Margherita 2.0
Gebruik als basis een lekkere tomatensaus en bak in de oven krokant. Top vervolgens met een bol burrata, verse basilicum, zout en peper. Wij zeggen: niets meer aan doen!
Spinazie, pompoen en geitenkaas
Een andere vega variant is met blaadjes spinazie, blokjes pompoen en geitenkaas. Rooster de pompoen van tevoren in de oven en gebruik als basis voor de tortizza tomatensaus of mascarpone. Bak de spinazie mee, samen met de geitenkaas en top tot slot met de pompoen.
Tomatensaus met bresaola en paprika
Schil een rode paprika en snijd in reepjes. Stoof in een pan met een scheut balsamico azijn. Bak de tortizza met alleen een beetje tomatensaus en oregano, en garneer met plakjes bresaola en de paprika. Yum!
Puttanesca
Beleg je tortilla met een dun laagje pittige tomatensaus, kappertjes, zwarte olijven en eventueel wat tonijn. Bak in de oven en serveer met fijngehakte peterselie.
Truffelmascarpone & Parmaham
Dit is onze ultieme favoriet! Koop de beste Parmaham die je kunt vinden en haal truffeltapenade met echte truffel (verkrijgbaar bij Albert Heijn). Meng een lepel tapenade met wat mascarpone en smeer daar de tortilla mee in.