5 redenen waarom de ijslepel een musthave in je keuken is
Een ijslepel heb je waarschijnlijk wel in je bestekla liggen voor eh, tsja, ijs. Maar je kunt er zoveel meer mee. Na het lezen van deze tips ligt -ie voortaan bovenaan in je la.
1. Mooie bollen ijs
Lijkt een inkoppertje, een ijslepel gebruiken voor ijs, maar we hebben nog wel een ultieme truc. Vul een (maat)beker of hoge mok met warm water en houd je ijslepel hier even in voordat je gaat scheppen. Zo krijg je perfecte mooie bollen. Daarnaast kun je er tussen het scheppen door je lepel mee schoonmaken.
2. Slagroom
Lobbig geklopt slagroom mooi op een appeltaartje of crumble doen? Een spuitzak met een spuitmondje kan, maar het geeft best een ouderwets effect én je moet alle slagroom weer in een spuitzak overhevelen. Met een ijslepel maak je, net zoals bij roomijs, een mooie dikke bol voor op je taart.
3. Cupcakes
Cupcakebeslag verdeel je perfect over de verschillende papiertjes in een muffinbakvorm. Geen geklieder met lepels en spetters beslag op de randen, maar overal precies de goede vulling.
4. Chocoladetruffels
Zelf chocoladetruffels maken? Hier lees je hoe je dat doet. Wil je truffels die eruit zien alsof ze van een dure chocolatier komen, gebruik dan een ijslepel om bolletjes te maken van je ganache.
5. Koekjes
Gebruik een ijsschep om koekjesbeslag te verdelen op een bakplaat. Op deze manier heb je altijd dezelfde hoeveelheid deeg per koekje, én perfecte koekjes van dezelfde grootte.