5 kooktips van culinair heldin Ina Garten
De Amerikaanse Ina Garten ken je misschien van haar kookprogramma Barefoot Contessa of van de verschillende kookboeken die ze uitbracht. The Kitchn zette dé kooktips van Ina op een rijtje, voor een gelukkig én gemakkelijk culinair leven.
Ben je nog niet zo bekend met Ina Garten en wil je graag meer over haar te weten komen? Bekijk dan hier haar website voor fijne recepten en meer!
1. Koffie met chocolade is een awesome combinatie
Een scheutje espresso door bijvoorbeeld een chocoladeganache doet wonderen. In meerdere afleveringen van Barefoot Contessa gebruikt Ina Garten deze tip; vers gezette koffie of instant koffiepoeder geeft chocolade namelijk net even wat extra smaak.
2. Avocado fijnhakken doe je met een scherp mes
Prak jij avocado ook altijd met een vork? Probeer het eens met een scherp mes. Dat werkt bijvoorbeeld heel goed bij het maken van guacamole. Doe alle ingrediënten bij elkaar, en ga er met een scherp mes doorheen. Zo blijft je guacamole lekker chunky!
3. In gerechten met fruit hoort altijd een beetje fruitlikeur
In veel van haar recepten waarin fruit wordt verwerkt, gebruikt Ina Garten ook vaak een beetje fruitlikeur.
Zo gebruikt ze in deze pruimencrumble cassislikeur en gebruikt ze in deze frambozensaus een beetje frambozenlikeur. Eigenlijk net als bij het chocolade en koffie verhaal: een beetje likeur doet wonderen voor de smaak!
4. Maak vanille-extract van hele vanillestokjes
Volgens vele recepten (waaronder ons eigen recept), wordt vanille-extract gemaakt van gehalveerde vanillestokjes. Volgens Ina Garter kan je de stokjes nog beter intact houden. Zodra je vanille extract klaar is, duw je de vanillezaadjes gemakkelijk uit het stokje voor een extra kick.
5. Rasp kaas in een keukenmachine
Veel kaas in één keer raspen veel gedoe? Ina weet een truc! Doe een stuk kaas (zonder korst) in de keukenmachine en je geraspte kaas is zó klaar. Makkelijker kan niet.