5 essentiële kooktips van Nigel Slater
Nigel Slater is één van onze favoriete kookschrijvers en culinair experts. In een interview dat hij aan The Kitchn gaf, verklapte hij zijn 5 essentiële kooktips voor thuis-chefs. Doe er je voordeel mee!
Zie ook: ons artikel over Nigel Slater’s kookboek Kitchen Diaries
1. Als je een diner thuis voor vrienden host, is het slim om iets te koken dat je vaker hebt gemaakt. Ga voor een recept dat je goed kent, en oefen eventueel eerder al.
2. Als je een stoofpot of curry wil serveren, maak ze dan de avond ervoor. De smaken zullen zich dan beter mengen.
3. Verwaarloos nooit de bodem van je braadslee of ovenschaal. Er zit zoveel smaak in die krokante stukjes en vleessappen die aan de bodem vast geroosterd zitten! Haal deze bits and pieces los met een beetje bouillon, wijn of je favoriete versterkte wijn, zoals Marsala. Beetje schrapen en laat de smaken loskomen!
4. Ga nooit boodschappen doen met een lege maag. Je koopt dan van alles dat je nooit gaat opeten.
5. Koop eens per week een ingrediënt dat je nog nooit eerder hebt gebruikt. Je weet maar nooit wat je zomaar ontdekt…