4 manieren om je rijst op te fleuren
Rijst past bij ontelbaar veel gerechten, maar kan soms een beetje saai worden. TheKitchn geeft ons drie handige tips hoe je het makkelijk meer smaak kunt geven, en wij voegden onze favoriet er aan toe.
1. Rooster de droge rijst
Door de droge rijst in een beetje boter of olijfolie te bakken voordat je het water toevoegt komt de smaak extra goed naar voren. Daarnaast krijgt het een beetje een nootachtige smaak. Deze tip werkt helemaal goed met bruine rijst.
2. Kook de rijst met bouillon
Voor velen misschien al jaren een bekende, maar we geven TheKitchn groot gelijk! Voeg een blokje kippen- of groentebouillon toe aan het kokende water en je rijst krijgt een boost aan smaak.
Heb je nog verse bouillon? Kook het dan hierin, of in een mengsel van gelijke delen water en bouillon.
3. Kruid de rijst met wat je erbij serveert
De smaak van je bijgerecht komt nog beter naar voren wanneer je de rijst met dezelfde kruiden kookt. Denk aan kaneel, steranijs, nootmuskaat, knoflook of chili peper.
4. Breng je rijst op smaak met gember en citroengras
Onze eigen tip en stiekem ook onze favoriet. Schil een paar stukjes gember en snijd in grove stukken. Kneus daarbij een in stukken gesneden stengel citroengras, kook dit mee met de rijst en vis na afloop eruit.
Beiden geven een heerlijk zachte smaak af die niet te veel overheersen, zodat het bij zo’n beetje elk ander gerecht past.