3 x goddelijke vullingen voor quesadilla’s
Quesadilla’s zijn net zo makkelijk te maken als een boterham met pindakaas. Oké, het kost misschien iets meer tijd, maar je kunt ze vullen met werkelijk alles! Wij geven je 3 smakelijke combinaties voor vullingen.
Tip: gebruik niet te veel vulling per quesadilla en houd een randje rondom vrij.
Pittige kip
Maak een mengsel van stukjes gekookte, gebakken of geroosterde kip (restjes smaken vaak het beste!), stukjes chorizo, gehakte peterselie en een handje geraspte Cheddar (of pittig belegen) kaas. Snijd een rijpe avocado in blokjes, kruid met peper, zout en een beetje citroensap en meng voorzichtig door de kip.
Beleg de tortilla’s met het mengsel, top met een tweede tortilla en bak in een droge pan tot beide kanten bruin kleuren en de kaas is gesmolten. Serveer met Sriracha (of een andere pittige saus) en eventueel nog wat extra guacamole.
Mexican salsa
Deze combinatie barst van de Mexicaanse smaken. Snijd een gebakken steak in dunne reepjes (ook dit mogen weer restjes zijn). Meng met een paar in blokjes gesneden tomaten met zwarte bonen, stukjes rode ui, maïs, limoensap en -rasp, verse koriander en breng op smaak met peper en zout.
Beleg de tortilla’s met flink wat geraspte pittige kaas en het vleesmengsel, en top met weer een laag tortilla’s. Bak tot de kaas is gesmolten en de wraps bruin aan beide kanten zijn. Serveer met een frisse dip zoals chimicurri of pico de gallo.
Groen als gras
Voor de laatste (vegetarische) quesadilla gebruik je voornamelijk groene ingrediënten. Maak een mengsel van geblancheerde stukjes broccoli, stukjes bosui, gebakken blokjes courgette en in stukjes gesneden avocado.
Breng op smaak met voldoende peper en zout en voeg eventueel nog verse koriander toe. Meng er nog een flinke hand geitenkaas door en maak de quesadilla’s zoals hierboven beschreven. Bak en serveer met een pittige dip of Sriracha.