3 tips voor het presenteren van toetjes
Een toetje is altijd een fijne verrassing na een lekkere maaltijd. In een mooi bakje of schaaltje serveren staat leuk, maar er zijn ook meer originele manieren om een toetje te presenteren. Wij geven je 3 tips.
1. Glazen potjes
Glazen (weck)potjes zijn al een paar jaar een grote trend, maar blijven wat ons betreft leuk om gerechten in te serveren. Bijvoorbeeld een salade of een lekker toetje met prachtige laagjes.
Ook fijn: je kunt ze makkelijk van tevoren maken, afsluiten en in de koelkast bewaren. Even op temperatuur laten komen vlak voor het serveren en je bent klaar.
2. Een houten plank
Heb je meer mensen over de vloer? Serveer dan een paar verschillende traktaties op een grote houten plank. Het ziet er gelijk feestelijk uit en iedereen kan pakken wat ze ze willen.
Je kunt hierbij goed spelen met verschillende texturen (panna cotta, ijs, koekjes en cake), maar ook met kleuren, smaken en andere ‘props’. Denk bijvoorbeeld aan kleinere schaaltjes, mooie grote lepels en glazen potjes. Ook leuk: gebruik in plaats van een houten plank een van leisteen (te koop bij veel kook- en woonwinkels).
3. (Amuse)lepels
Heb je een dessert dat niet al te groot is of serveer je meerdere toetjes tegelijk? Gebruik dan een (amuse)lepel. Het ziet er gelijk indrukwekkend uit, en al helemaal als je de inhoud garneert met een bijpassend takje cress, koekje of crumble. Easy does it!
Tip: ga voor lepels die niet gelijk omvallen of -rollen. Bij winkels als Xenos en Blokker kun je vaak voor een leuk prijsje speciale amuselepels kopen die hier perfect voor geschikt zijn.