3 tips om gezonde pannenkoeken te maken
Op Culy hebben we al een tijdje een recept voor gezonde pannenkoeken staan, die al bijzonder vaak gelezen is.
De gezondheidstrend viert hoogtij in Nederland en blijkbaar zijn veel foodies op zoek naar healthy alternatieven voor machtige gerechten. Daarom vandaag 3 tips om je geliefde pannenkoeken gezonder te maken.
Tip 1: Gebruik volkorenmeel, boekweitmeel of speltbloem in plaats van gewone witte bloem. De smaak wordt natuurlijk ietsje anders, de structuur misschien ook, maar het blijven onmiskenbaar goede pannenkoeken. Check bijvoorbeeld dit recept voor hartige boekweitpannenkoekjes met courgette.
Tip 2: Kies voor fruit als topping in plaats van stroop, poedersuiker of maple syrup. Bosbessen, plakjes banaan, aardbeien, frambozen… Go nuts! Een lekkere snuf kaneel of wat geraspte kokos doet het ook altijd goed.
Tip 3: Maak pannenkoekjes met geprakte banaan als vervanger voor de bloem en melk. Dit maakt ze meteen lekker zoet! Normaliter maak je pannenkoeken van melk, bloem en eieren, maar nu mix je 1 geprakte rijpe banaan, 2 eieren en eventueel nog een snufje suiker, snufje kaneel en snufje zout. Meng dit goed en schep hoopjes in een goed hete (geoliede) koekenpan of pannenkoekenpan. En bakken maar!