15 x goddelijke gerechten uit de Italiaanse keuken
De Italiaanse keuken is favoriet bij menig foodie en wij snappen wel waarom: hier begrijpen ze de kunst van less is more, het belang van kwalitatief goede producten en wat koken met liefde precies inhoudt. Wat onze favorieten zijn? Dat lees je hieronder…
Klik op de foto’s voor de bijbehorende recepten
Focaccia
Een goede maaltijd begint met een stukje focaccia, een scheutje goede olijfolie en zeezout…
Pasta pesto
De klassieker der klassiekers uit de Italiaanse keuken. Maak de pasta vers en serveer eventueel met een simpele salade van rucola en Parmezaanse kaas flakes.
Carbonara
Als er één pastagerecht makkelijk is en binnen no time op tafel staat, is het pasta carbonara wel. Dit gerecht maak je – anders dan velen denken – zónder room en is eigenlijk helemaal niet zo vet. Lekker als bijgerecht.
Puttanesca
Deze zogenaamde ‘hoerenpasta’ is super simpel om zelf te maken en heeft zo veel smaak dat je er spontaan verliefd op wordt.
Simpele rucolasalade
Hiervoor is geen recept nodig want werkelijk iedereen kan dit maken. Meng in een mooie schaal verse rucola met pecannoten, dunne plakjes radijs en Parmezaanse kaas flakes. Besprenkel met je lekkerste olijfolie en eventueel een oude balsamico azijn. Peper en zout erover en je kunt aan tafel!
Risotto
Risotto is misschien wel het lekkerste gerecht van de Italiaanse keuken, maar helaas niet altijd even makkelijk om te maken.
Melanzane alla Parmigiana
Er zijn veel verschillende recepten voor dit gerecht, maar allemaal bevatten ze aubergine, Parmezaanse kaas en tomaten.
Gegrilde groenten
Zo simpel, maar zó ontzettend lekker! Ze passen overal bij en of je nu alleen paprika, aubergine, courgette, tomaat of een mix gebruikt, succes aan tafel heb je zeker!
Gegratineerde paprika’s
Mmm… Dit recept is afkomstig van Nicoletta Tavella en smelt op je tong!
Caprese met een Culy twist
Inderdaad, de klassieker is al superlekker van zichzelf maar met deze Culy twist is de salade caprese al helemaal een feestje.
Saltimbocca
Kalfsvleesrolletjes gevuld met gedroogde ham en salie… Wat wil je als vleesliefhebber nog meer?
Kabeljauw in pancetta met groene asperges
De combinatie van de zachte kabeljauw met de zoute pancetta is zalig En met de groene asperges en citroenmayo erbij wordt het al helemaal een feestje op je bord.
Panna cotta
Deze panna cotta is zo zacht als fluweel en smaakt naar meer, méér en nog eens… meer!
Affogato
Dit recept is één van de bewijzen dat less zo vaak écht more is. Men neme een bolletje (of twee) roomijs en overgiet dit met loeihete, supersterke espresso. Een kind kan de was doen!
Tiramisù
Tot slot sluiten we deze fijne lijst af met een echte allemansvriend: tiramisù.