13 tips om gezonder te eten: kleine aanpassingen, groots effect!
Gezonder eten, ja graag! Maar dan wel liefst met minimale aanpassingen en maximale smaak. Wij geven je graag 13 tips.
1. Zoet je smoothies met dadels in plaats van suiker of andere zoetstoffen. Wordt je drankje ook meteen een stuk voller van.
2. Maak gezondere pannenkoeken, bijvoorbeeld met banaan.
3. Eet muesli in plaats van cruesli!
4. Als je toch lekker aan ‘t muesli’en bent: maak je eigen granola en stop er alleen goede dingen in. Dag dag additieven uit de supermarkt!
5. Gebruik fruitcompote of ongezoete jam als topping bij ijs of pannenkoeken, in plaats van chocoladesaus of stroop.
6. Besmeer je boterham met geprakte avocado in plaats van mayonaise of een vette salade.
7. Bak zoete aardappelfrietjes in plaats van aardappelpatat uit de frituur.
8. Maak dipsauzen met Griekse yoghurt of magere yoghurt in plaats van crème fraîche of zure room.
9. Maak soepen romig door een gekookte aardappel mee te pureren. Zo doet Heston Blumenthal het ook; geen slagroom meer nodig!
10. Gebruik gemalen havermout in plaats van paneermeel of broodkruim voor je gehaktballen en gehaktbrood.
11. Maak je lasagne gezonder door de pastavellen te vervangen door plakken gegrilde aubergine en courgette.
12. Maak superromig gezond ijs met bevroren bananen.
13. Creëer frisdrank door blaadjes munt en partjes limoen toe te voegen aan een glas bruiswater.