Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Inspiratie 1 dec 2024
Leestijd: 2 minuten

10x hartverwarmende recepten met Parmezaanse kaas

Of je nu een simpel bord pasta wil afmaken of een lasagne een gouden kaaskorst wil geven, Parmezaanse kaas tilt bijna elk gerecht naar een hoger niveau. In deze tien recepten speelt de koning der kazen de hoofdrol.

10x recepten met Parmezaanse kaas

1. Pasta met aardpeer, parmezaan en walnoot

Een romige en rijke pasta met een verrassende combinatie van aardpeer, walnoten en natuurlijk een flinke scheut parmezaan. Dit is comfort food op zijn best, met een twist.

> Naar het recept: pasta met aardpeer, parmezaan en walnoot

pasta met aardpeer en parmezaan
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

2. Tosti met een parmezaans korstje

Waarom zou je alleen kaas tussen je tosti doen als je ook de buitenkant kunt bedekken met een krokant Parmezaans korstje? Dit recept geeft je tosti een extra knapperige, hartige boost.

> Naar het recept: tosti met een parmezaans korstje

tosti met laagje krokante Parmezaanse kaas
Unsplash

3. Pompoengratin met salie en Parmezaanse kaas

Deze gratin is een ware herfstklassieker. De zoete pompoen wordt perfect in balans gebracht door de hartige smaak van Parmezaan en de aromatische salie.

> Naar het recept: pompoengratin met salie en Parmezaanse kaas

pompoengratin
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

4. Krokante broccoli met Parmezaanse kaas

Niet de grootste broccolifan? Probeer dan dit recept. Door de broccoli te roosteren met Parmezaan en wat kruiden krijgt het een onweerstaanbare crunch en smaak.

> Naar het recept: krokante broccoli met Parmezaanse kaas

krokante broccoli
Culy.nl

5. Ravioli uit de oven met parmezaan

Ravioli in een saus is lekker, maar ravioli uit de oven met een dikke laag gesmolten kaas is ultiem comfort food.

> Naar het recept: ravioli uit de oven met parmezaan

ovengrill ravioli
Bron: Culy

6. Frites met basilicum en parmezaan à la Sergio Herman

Sterrenchef Sergio Herman brengt met zijn kookboek ‘Sergio’s Smaakmakers – 70 recepten voor thuis’ een ode aan zijn favoriete ingrediënten. Zijn 20 favoriete smaakmakers vormen het geraamte voor het boek. Wij mogen Sergio’s recept voor frites met basilicum en Parmezaan (zoals bij Frites Atelier!) met je delen.

> Naar het recept: frites met basilicum en parmezaan

Frites met basilicummayonaise van Sergio Herman
Culy.nl

7. Truffelfrietjes met Parmezaanse kaas

Truffelfrietjes met Parmezaan: een bijgerecht dat het altijd goed doet tijdens diners. Wij gebruikten dunne Franse frietjes, maar je kunt natuurlijk alle soorten gebruiken. 

> Naar het recept: truffelfrietjes met Parmezaanse kaas

Truffelfrietjes met Parmezaanse kaas
Culy.nl

8. Geroosterde asperges met parmezaan

Voor wie het graag simpel en smaakvol houdt: geroosterde asperges met een flinke laag geschaafde Parmezaan. Perfect als bijgerecht of als lichte maaltijd.

> Naar het recept: geroosterde asperges met parmezaan

Geroosterde asperges met Parmezaan van Miljuschka Witzenhausen
Culy.nl

9. Pompoenlasagne met appeltjes, amandelen en parmezaan

Een creatieve twist op de traditionele lasagne. Deze pompoenlasagne is zoet, hartig en knapperig tegelijk dankzij de toevoeging van appeltjes, amandelen en de kaas.

> Naar het recept: pompoenlasagne met appeltjes en parmezaan

Culy.nl

Op zoek naar meer recepten met parmezaan?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.