10 x slimme tips voor een kleine(re) keuken
Helaas is niet iedereen gezegend met een keuken van wereldformaat, en moeten we het vaak zoeken in slimme oplossingen. Culy denkt graag met je mee en zette daarom een aantal slimme tips om een kleine keuken praktischer in te richten voor je op een rij.
1. Maak gebruik van je plafond
Je plafond kan nog handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een rek voor je pannen!
2. Werk in de hoogte
In de hoogte werken is een echte aanrader, je zult versteld staan hoeveel extra ruimte je hiermee creëert. Hang bijvoorbeeld je kastjes op tot tegen aan je plafond, of leg manden bovenop je keukenkastjes en vul deze met wat je maar wilt.
3. Keep it clean!
Een schone en opgeruimde keuken zorgt er voor dat je én meer ruimte hebt om te werken, én dat het ruimtelijker oogt. Houd het dus goed bij en het kost je amper moeite.
4. Bewaar je messen aan de muur, in plaats van in een blok
Een messenblok kost relatief veel ruimte, dus hang je messen op aan een metalen strip aan de muur.
5. The magic tool: het keukenkarretje
We love keukenkarretjes. Niet alleen zijn ze multi-functioneel, sommigen kun je zelfs uitklappen waardoor je indien nodig extra werkruimte kunt creëren. Bij bijvoorbeeld IKEA heb je meerdere soorten en lopen de prijzen uiteen van €29,95 tot €229,95.
6. Inklapbare tafel
Ook een inklapbare tafel (zo eentje die je aan de muur monteert) is i-de-aal. Gebruik om aan te eten, als werkruimte of om je mise en place op neer te zetten.
7. Glazen potten to the rescue!
Als je zo min mogelijk op je aanrecht laat staan, oogt je keuken een stuk groter en opgeruimder. Heb je te weinig opbergruimte om alles kwijt te kunnen? Haal dan een serie van dezelfde potten en bewaar hier alles in. Ziet er een stuk netter uit dan al die verschillende potjes en bakjes.
8. Extra werkruimte
Tot slot één van de – in onze ogen – meest handige oplossingen. Creëer extra werkruimte met behulp van een stevige plank bovenop je gasfornuis of gootsteen. Het kost je even een middagje om in elkaar te zetten, maar dan heb je wel wat.
9. Organiseer regelmatig een grote schoonmaak
Zoals we al eerder zeiden: een schone keuken telt voor twee. En organiseer je eens in de zoveel tijd een grote schoonmaak? Dan kan je meteen al die potjes die over datum zijn weggooien en andere niet gebruikte producten weg halen.
10. Ga georganiseerd te werk
Bewaar alles zo netjes mogelijk en je zult zien dat je minder ruimte nodig hebt. Gebruik eventueel dienbladen om verschillende bakjes op te zetten en leg in je lades van die handige bestekverdelers voor een overzichtelijke look.