Culy’s classic chocolate chip brownies recept
Met dit recept kun je nooit de mist ingaan; hiermee krijg je de allerlekkerste chocolate chip brownies. Van buiten crispy, van binnen – zoals het hoort – nog lekker zacht. Enjoy!
Smelt de chocolade au bain-marie samen met de boter.
Maak in een kom een mengsel van de suikers. Roer de eieren los en voeg ze toe aan de suiker. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe, het cacaopoeder en de vanillesuiker of extract. Roer goed door en voeg dan de gesmolten chocolade en boter toe. Op het laatst meng je de handvol chocolate chips er doorheen. Je beslag is klaar!
Stort het beslag voorzichtig in een met bakpapier beklede en met boter ingevette lage bakvorm en bak 30 minuten in een op 175 graden Celsius voorverwarmde oven. Bij een heteluchtoven zet je hem op 150 graden. Let op: elke oven werkt anders, soms moeten de brownies wat langer. Doe de naalden/sateprikkertest: aan de zijkant van de brownie moet ie er droog uitkomen, in het midden nog een beetje nat.
Laat minimaal een uurtje (in de vorm!) afkoelen. Snijd daarna in stukken en bestuif met poedersuiker.
Tip: wil je de brownies een twist geven, voeg dan gehakte pecannoten of walnoten aan het beslag toe.