10 x de lekkerste quiches die je je maar kunt bedenken
De quiche is een lifesaver, een allemansvriend, een kliekjesmonster, een hapje en een diner, maar bovenal zó verschrikkelijk lekker. Laat je inspireren door dit gerecht – waar je schaamteloos allerlei restjes in kwijt kunt – en begin met bakken. De oven op de redactie staat al aan.
10 x de lekkerste quiches die je je maar kunt bedenken
1. Quiche Lorraine
De Lorraine is de moeder van alle quiches, bij haar is het geluk allemaal begonnen. Een fijne basis met als korst hartig taartdeeg of bladerdeeg gevuld met eieren, crème fraîche en krokante spekjes, in de oven gebakken tot perfectie. Zowel warm als koud overheerlijk.
> Naar recept: klassieke quiche Lorraine
2. Quiche met bacon en gekarameliseerde uitjes
Deze variant is een kleine twist op de klassieke Lorraine, gevuld met bacon, gekarameliseerde uitjes en oude kaas. Leuk detail is dat het deeg is gemaakt van speltmeel. Met alle egards voor Sophie Dahl.
> Naar recept: Quiche met bacon en gekaramelliseerde uitjes van Sophie Dahl
3. Kruidenquiche met buffelricotta en citroen
In dit recept wordt gesproken over Pasen, maar deze kun je prima op iedere andere dag van het jaar eten. En dan met Pasen nog een keer. Het is een bijzonder lekkere hartige taart met kruiden en zachte buffelricotta. Je voelt de lente ontwaken in jezelf – ook al is het herfst.
> Naar recept: kruidenquiche met buffelricotta en citroen (lekker voor Pasen!
4. Quiche met artisjokken, tomaatjes en feta
Als je deze beauty een cijfer mag geven, verdient hij minimaal een acht, misschien wel een negen. Ze is tot de nok toe gevuld met artisjokken, tomaatjes een feta. Een geniale combinatie waar je je direct je tanden in wilt zetten.
> Naar recept van P’tite Cuisine de Pauline
5. Quiche met spinazie en feta
Deze variatie op de quiche is geliefd, vooral in combinatie met asperges en courgette, maar ook met geitenkaas of brie erg lekker. En als je toevallig nog een restje zalm over hebt. Put it in there!
> Naar recept van Hungryhannaheats
6. Een quiche gemaakt van avocadodeeg van Jamie Oliver
Deeg waarin avocado is verwerkt? Hoe lekker is dat! Deze optie van Jamie Oliver is goddelijk te noemen, met een prachtige kleur en smaak. Een rasechte showstopper die je minimaal één keer in je leven gemaakt moet hebben.
> Naar recept: quiche van avocadodeeg uit het nieuwe kookboek van Jamie Oliver
7. Lente quiche met asperges, doperwten en prei
Dat de hartige taart ook heel goed vega kan, bewijst deze lentevariant. Heel veel voorjaarsgroente gezamenlijk met Parmezaan zorgen voor een heel feestelijk gerecht. Heerlijk!
> Naar recept: Culy Homemade: lente quiche met asperges, doperwtjes en prei
8. Mini varianten
Deze kleintjes verdienen een aparte categorie. Je kunt er alle smaken in kwijt die je wilt, maar dan in maatje mini. Kijk eens naar deze recepten van Culinary Hill. Perfect voor een feestje, in jouw lunchtrommel of bij een picknick. Mini-instant-happiness.
9. Met biet & Brie de Meaux
Bietjes zijn misschien één van de laatste ingrediënten waar je aan denkt als je een quiche wilt maken, maar ze passen eigenlijk perfect. Die knapperige, geroosterde smaak in dat smeuïge quichebeslag is een perfecte combi. Lekker robuust en past perfect bij de herfst of winter.
> Naar recept: quiche met biet & Brie de Meaux
10. Crustless quiche
Wat? Een quiche zonder korst is als een tosti zonder brood. Maar voor de low carb lovers is dit een perfecte oplossing om toch van deze heerlijkheid te kunnen genieten. Helemaal in een versie met boerenkool, tomaat en ricotta.
> Naar recept van Moniquecormacknutrition