Redactie
Redactie Inspiratie 15 sep 2015
Leestijd: 3 minuten

10 tips om goddelijk te ontbijten en brunchen in Londen

When in Londonsla je het ontbijtbuffet van je hotel over en ga je als de wiedeweer naar een van deze fijne plekjes. 10 tips om goddelijk goed te ontbijten en brunchen in Londen.

Hungry Donkey, 56 Wentworth St

Zin in een hartig ontbijt? Bij Hungry Donkey, een Grieks restaurantje, eet je stevige kost, zoals zuurdesembrood met bonenpuree en gegrilde kip. Er is een all day breakfast menu, dus ook perfect als je wat later uit je bed rolt. Oh, de yoghurt met honing, kaneel, walnoten en fruit is ook erg lekker.

Balthazar, 4-6 Russell St

Bij Balthazar heb je het idee dat je in een klassiek brunchtentje in New York zit. Denk: pancakes, waffles, Eggs Florentine en scrambled eggs. Maar ook Britse klassiekers staan op de kaart, zoals gerookte schelvis en Cornish krab. Alle broodjes en gebak zijn afkomstig van de naast gelegen Balthazar boulangerie

Berners Tavern, 10 Berners St

Dit moderne Britse restaurant is perfect om te ontbijten in stijl. Het interieur is adembenemend, maar het eten is net zo bijzonder. Omeletjes met gerookte ham, haring met waterkerssalade of een Full English Breakfast met bloedworst. En uiteráárd Britse crumpets.

The Cut at 45 Park Lane, 45 Park Lane

Wil je je geld laten rollen? Ga dan eten bij The Cut in het 45 Park Lane Hotel. Dit restaurant, gerund door de beroemde Wolfgang Puck, heeft een kaart met Amerikaanse, Europese en Aziatische invloeden. Denk gepocheerde eieren met prei en béarnaisesaus en krokant buikspek geglaceerd met maple syrup en Parmezaan polenta.

Flinke porties, maar gelukkig kun je ook voor yoghurt met homemade granola gaan, of ‘gewoon’ pannenkoeken met bacon. Oja: reserveren is aan te raden!

Dishoom, 12 Upper St. Martin’s Lane

Echt het proberen waard: Indiaas ontbijten bij Dishoom. Naanbrood-rolletjes met bacon of een lassi. Ook een aanrader: chocolade chai. En kom je later binnen, brunch dan met de pittige kippenlevertjes met gebakken eieren op gestoomde buns.

Hawksmoor Guildhall, 10 Basinghall St

Bij Hawksmoor voel je je alsof je een deftige herenclub bent binnengestapt. The Hawksmoor Breakfast for two bevat alles van een op-en-top Brits ontbijt: bacon, bubble and squeak (de Britse stamppot), gebakken eieren, bonen, champignons, tomaten, merg en worstjes. Voor de stevige trek!

The Ivy Market Grill, 1 Henrietta St

Wil je sjiek ontbijten, dan ga je naar The Ivy. Wil je iets meer low-key doen, dan ga je naar de naastgelegen The Ivy Market Grill. Een gezellige kleine brasserie met fijne gerechten, en uiteraard een uitstekende Full English Breakfast.

The Modern Pantry, 47-48 St John’s Square

In dit toffe tentje kookt de Nieuw-Zeelandse chef Anna Hansen de sterren van de hemel. Haar gerechten zijn allesbehalve standaard, zoals de omelet met garnalen, koriander en gerookte sambal. Of de pandan wafels met citroen en maanzaad en aardbeitjes gepocheerd in vlierbloesemsiroop. Ook de cocktails zijn hier top.

NOPI, 21-22 Warwick St

Fan van Yotem Ottolenghi? Zijn restaurant NOPI in Soho is absoluut het bezoeken waard. Zoals we van Ottolenghi gewend zijn, hebben alle gerechten een heel eigen twist. Zijn wentelteefjes brengt hij op smaak met steranijs en zijn rijstpudding is gemaakt met kokosmelk, banaan en mango. Ook de Tunesische shakshuka is een must-try.

Pachamama, 18 Thayer St

Weer eens wat anders: bij Pachamama ontbijt je met Peruaanse heerlijkheden. Ceviche van zeebaars, gegrilde aubergines of zalm met parelgort en gepocheerde eitjes. Wil je echt all the way gaan, dan bestel je de gerookte brisket met bakbananen. Zin in gezond? Ga dan voor de tapioca-pap met chiazaden, rabarber en amandelen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.