10 redenen om altijd doperwtjes in je vriezer te hebben
Wie heeft er niet standaard een zak doperwtjes in de diepvries liggen? Het komt namelijk altijd wel van pas. Of je nu een snelle pasta op tafel wil zetten, zin hebt in een frisse frittata of een lekker hapje voor onverwachte gasten wil maken.
1. Crostini’s met doperwtenpuree
Onverwacht gasten op bezoek? Maak dan deze simpele crositini’s met doperwtenpuree, munt en feta. Binnen no time op tafel en verrassend lekker!
Niet zo gek op feta? Vervang dit dan door grof geraspte Parmezaanse kaas, en garneer met plakjes radijs voor een extra kick.
2. Soep
De combinatie munt en doperwten is delicious en zeker niet minder lekker in een soep. Maak een grote pan en vries in verschillende porties in zodat je altijd een lekker maaltje op voorraad hebt. Breng eventueel extra op smaak met krokant gebakken spekjes.
3. Pasta
Natuurlijk mag pasta niet in deze lijst ontbreken. Hier kun je eigenlijk alle kanten mee op, al fruit je een uitje met knoflook, verse basilicum en doperwtjes. Flink wat peper, zout en Parmezaan eraan toevoegen en eventueel wat kookvocht van de pasta, en you’re good to go!
4. Quiche
Doperwtjes geven een gerecht een lekker zoetje, wat ook weer heerlijk kan zijn in een quiche.
5. Aardappelpannenkoekjes met doperwten
Dit bijgerecht komt van de blog Made by Ellen, maar het is ook geschikt als lunch. En het fijne is dat je bijna alle ingrediënten meestal wel in huis hebt.
6. Maaltijdsalade met quinoa
Kook een portie quinoa en meng met je favoriete ingrediënten, zoals bijvoorbeeld groene-aspergetips, peultjes, radijs, olijfolie, kaas en natuurlijk… Doperwtjes!
7. Frittata met garnalen
Deze frittata met garnalen, basilicum en doperwtjes is lekker licht en ideaal als lunch, maar natuurlijk ook ‘s avonds met een salade als diner.
8. Doperwten puree met in pancetta gebakken coquilles
Dit hapje werkt al-tijd, geloof ons! (Bijna) iedereen vindt het lekker en ook het maken kost amper tijd. Je kunt de puree zelfs een dag van tevoren klaarzetten.
9. Hummus van doperwtjes
Lekker als dip en makkelijk een paar dagen houdbaar.
10. Risotto met doperwtjes en groene asperges
Tot slot een echte klassieker. Zo simpel, maar ook zó lekker! Serveer met flink wat Parmezaanse kaas en een goed glas wijn.