10 heerlijke manieren om kokosrasp te gebruiken
Toetjes, taarten en traktaties zijn zo heerlijk met een beetje kokosrasp. In dit artikel vertellen we je wat je er allemaal mee kunt doen én hoe de smaak optimaal tot z’n recht komt.
Kokosrasp wordt gemaakt door – heel logisch – het gewassen vruchtvlees van de noten leeg te raspen of fijn te hakken. Dit wordt vervolgens gedroogd, soms nog gezoet (let hierop bij het kopen!) en dan is het klaar voor gebruik.
Wist je trouwens dat kokosmelk wordt gemaakt door kokosrasp te mengen met water en dit vervolgens uit te wringen?
Rauw, roosteren of bakken
Eenmaal de kokosrasp in huis kun je het meer smaak geven door de rasp te roosteren. Wij geven door voorkeur aan de oven in plaats van de pan, omdat je dit beter kunt controleren en de hitte beter doseren.
Rooster de rasp op een met bakpapier beklede bakplaat in een oven op ongeveer 100 graden totdat het verkleurt. Dit duurt ongeveer tien minuutjes, maar houd de oven goed in de gaten. Laat vervolgens goed afkoelen.
Lekkere recepten
Maar wat ga je nu maken met die heerlijke kokosrasp? Dit zijn 10 heerlijke manieren om kokosrasp te verwerken:
Voor homemade bounty’s
Door je granola
Als topping over havermout
Door smoothies
Bovenop koekjes
Over een (no-bake) dadeltaart
Voor over pisang goreng
Als topping voor pompoensoep
Door je paneermeel (bijvoorbeeld bij deze crunchy gamba’s)
Door homemade mueslirepen