10 goddelijke tarte tatins die je nú wilt maken
Tarte tatins zijn niet alleen superlekker: ze zijn ook nog eens behoorlijk fool-proof om te bakken. Dat je deze taart op z’n kop laat garen, maakt ‘m een beetje rommelig en dat is nou juist zijn charme. Dus niks pietje precies! Hieronder 10x de lekkerste tarte tatins, zowel zoet als hartig.
Klik op de foto’s voor de bijbehorende recepten.
Met peer en speculaaskruiden
Heerlijk in de winter.
Met courgette en peer
Lekker makkelijk voor doordeweeks.
De klassieker
De classic: met appel.
Met druiven en Romero-kaas
Garneer met een takje rozemarijn en maak af met en bolletje walnotenijs.
Éénpersoons tarte tatins
Maak er vier tegelijk.
Met sjalotten
Maak vier kleine tarte tatins die je serveert bij een stukje hertenbiefstuk.
Met druiven en nectarine
Het bolletje ijs on top maakt het helemaal af. Yum!
Tomaten tarte tatin
Zelfs als ‘ie mislukt, is ‘ie nog goddelijk.
Met venkel en appel
Een hartige variant, met venkel, appel en geitenkaas.
Rabarbercake met sinaasappel en vanille
Dit is stiekem een kruising tussen een tarte tatin en een gewone cake. Maar dat zullen wij niet doorvertellen…