10 foodfotografie-tips van Jamie Oliver’s fotograaf David Loftus
Fotograaf David Loftus, die voor wereldberoemde chefkoks als Jamie Oliver en Heston Blumenthal fotografeerde, schreef voor Nikon zijn 10 beste foodfotografie-tips op. Doe er je voordeel mee!
1. Snelheid
Fotografeer snel, vooral als het om warm eten gaat.
2. Klik, klik, klik
Schiet, zeker bij actiefoto’s, veel foto’s snel achter elkaar. Probeer ook de ‘rotzooi’ vast te leggen; koken is nu eenmaal rommelig!
3. Licht
Werk met natuurlijk licht. Dat geeft het beste effect op verse ingrediënten.
4. Gebruik de macro-optie
Gebruik macro-instellingen op je camera om prachtige close-ups vast te leggen.
5. Achtergronden
Gebruik neutrale achtergronden om de texturen in eten extra naar voren te brengen.
6. Vertel een verhaal
Creëer een bepaalde setting om een verhaal te vertellen. Wees niet bang om de handen van de chef op de foto te zetten!
7. Wees creatief
Kom in actie, en maak actieve shots met lange sluitertijden om de energie vast te leggen.
8. Kleur
Gebruik kleurrijke ingrediënten en off-white borden om deze op te serveren.
9. Vind de juiste hoek
Kies een interessante invalshoek, zelfs als dat betekent dat je op het aanrecht moet klimmen of met je elleboog in een pan moet leunen…
10. Verplaats je!
Verplaats je in het standpunt van de chef.
Check ook de video’s van David Loftus op YouTube. Super interessant!