Morris in Haarlem: grote stukken vlees en hele vissen op tafel
Het is een stoere boel bij Morris in Haarlem. Op een niet-intimiderende manier (je hoeft niet bang te zijn). Bakstenen muren, veel staal en grote muurschilderingen worden verzacht door groene planten en sfeervolle verlichting. Bovendien eet je hier zij-aan-zij aan lange tafels. Ook de menukaart is stoer.
Want hier komen mooie, grote stukken vlees of hele vissen op tafel. Die worden geflankeerd door frisse bijgerechten. Heb je haast? Dan kun je al voor 20,- euro een steak of een burger bestellen met frietjes en een biertje.
Cheddar Bob
Voor de lunch zijn er tosti’s. Zo wordt de Cheddar Bob belegd met Cheddar, blue Stilton, chutney van rode ui en bacon, geserveerd met barbecuesaus. En The Juan and Only is lekker pittig met komijnekaas, gekruid gehakt, gebakken ui en tortillachips met een Jalapeno mayonaise.
Zin in een bite of een side? Ga voor verse friet van Friethoes, groene tomaat in een krokant jasje, bierbitterballen met Weizen bier of pizzapunten van watermeloen met munt, feta, kalamata en balsamicostroop.
Grote stukken vlees en vis
Ga je uitgebreider tafelen, dan heeft Morris diverse stukken rundvlees voor je in de aanbieding. Van gepekelde ribroast tot aan côte de boeuf. Kies er sriracha-hollandaise of bijvoorbeeld bourbon-bacon-chili-jam bij. Uit de zee is er dorade of zeebaars, eventueel met antiboise of een kervelsausje.
Eet je liever vleesloos, dan kun je kiezen voor parelpasta met diverse groentes en verse truffel of spinaziesalade.
Morris is op dinsdag t/m zondag open vanaf 12:00.