Redactie
Redactie Aziatisch 1 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Cha House in Amsterdam voldoet aan al je Aziatische cravings

Amsterdam-Oost is weer een nieuwe hotspot rijker. Dit keer een plek waar je terecht kan voor al je Aziatische cravings: Cha House.

De eigenaar en chef van Cha House komt uit Hong Kong, een van de beste eetsteden van de wereld. Dat belooft veel goeds. Het menu kent veel Cantonese invloeden qua dimsum, maar ook een tikkie Japans, in de vorm van sushi en ramen.

Quirky

Bij binnenkomst valt meteen de quirky inrichting op. Het lijkt alsof we in een soort kruising tussen een bruine kroeg en een kitscherige Chinees zijn terechtgekomen. De muur waar we tegenaan zitten, is behangen met affiches van Aziatische strips, wat dan weer een beetje een hipster gevoel geeft. Een hele unieke combinatie, en eigenlijk vinden we het best wel leuk.

Dan het eten, een mix van dimsum, sushi en ramen. We moeten toegeven, we waren ietwat sceptisch over het concept. Normaal houden we er niet zo van als er te veel verschillende soorten eten op een kaart staan. Maar bij Cha House worden we aangenaam verrast.

Dimsum

We beginnen met wat gerechten van de hapjeskaart. De Japanse gefrituurde kip steekt hier wat ons betreft met kop en schouders boven uit.

Culy’s Emma heeft in Japan een hele hoop gefrituurde kippetjes gegeten en de lat lag hoog, maar de versie van Cha House is krokant, sappig en perfect op smaak. De Japanse sesamsaus en schijfje citroen waar de kip mee geserveerd wordt maakt het helemaal af.

Ook de gyoza (Japanse dumplings gevuld met varkensvlees) en de har kau (gestoomde garnalen dumplings) zijn goed van smaak en het deeg is goed gemaakt.

Van de kimchi zijn we ook onder de indruk, deze is niet te sterk van smaak maar heeft een fijne subtiele frisheid. Heerlijk om tussen alle andere gerechten door te eten.

Sushi

Hierna volgt een sushi en sashimi mix met erg dikke plakken tonijn en zalm: lekker! Ook de inside out maki met daarin gefrituurde garnaal en er op zalm, tonijn en avocado is smakelijk. De ratio vulling-tot-rijst is top, en de rijst is goed op smaak en temperatuur.

Ramen

Dan delen we nog een tonkotsu ramen, de lievelings-noodlesoep van elke pork lover. Dit is het enige op de avond waar we niet lyrisch over zijn. De bouillon is lekker, maar mist die vettige smaak, wat tonkotsu ramen juist zo lekker maakt.

Ook is er Cantonese char siu (geroosterd varkensvlees) gebruikt om de soep mee af te toppen, en deze is vrij zwaar gekruid. Hiermee geeft de chef zijn eigen Chinese draai aan het gerecht, maar wij vinden het toch lekkerder op de klassiek Japanse manier waarbij het vlees minder overheerst.

Conclusie

Om ramen te eten zijn er in Amsterdam betere plekken, maar wij komen absoluut terug voor de Japanse fried chicken. De rest van de dim sum en sushi was ook boven verwachting lekker. Tip: bestel er een glas sake bij voor een echte Aziatische ervaring!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.