Handgemaakte chocolaatjes, repen en bonbons bij Bolena Chocolate Café in Den Haag
Een café dat helemaal om chocolade draait? Het klinkt als een droom. Maar die droom wordt hartstikke werkelijkheid bij Bolena Chocolate Café in Den Haag. Op deze hotspot worden handgemaakte chocolaatjes, chocorepen en bonbons gemaakt. Je kunt ervan snoepen onder het genot van een kopje koffie of ze lekker mee naar huis nemen.
Eigenaresse en chocolatier Lucia Goldfarb is Argentijnse, maar woont al twaalf jaar in Nederland. Haar passie voor chocolade en bonbons maken nam steeds grotere vormen aan, tot en met een kraampje op the Swan Market aan toe. En nu heeft Lucia dus haar eigen chocoladecafé in het centrum van Den Haag.
Overigens is dat niet de enige plek waar de chocolade van Bolena wordt verkocht: je kunt het ook vinden bij Blendut in Utrecht en bij Voorlopig in Rotterdam. En zo verovert Lucia Nederland, one bonbon at a time.
Mojito bonbon
Maar wat maakt die chocolade van Bolena dan zo bijzonder? Om te beginnen wordt alles met de hand gemaakt door Lucia, met ingrediënten van hoge kwaliteit. Daarnaast zit ‘t ‘m ook in interessante smaken en combinaties. Denk aan rauwe specerijen, gedroogd fruit en kruiden.
Zo is de Bonbon Mojito de signature dish – of signature bonbon – van Bolena. In dit chocolaatje tref je rum, munt en limoen. Maar er is bijvoorbeeld ook pure chocolade met kurkuma, melkchocolade met quinoa en witte chocolade met yerba mate (een kruid waar vooral in Zuid-Amerika een thee-achtig drankje mee wordt gemaakt).
Get your chocolate fix
Go get your chocolate fix! En hou de website in de gaten: ze organiseren ook workshops chocolade maken.
Bolena Chocolate Café is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Op donderdag gaat het café zelfs al om 10:00 uur open.