Snelle zalm met spinazie in tomatensaus en crispy chili-olie
Dit recept is perfect voor wanneer je weinig tijd hebt. Je stooft je zalm met spinazie gemakkelijk in Heinz Tomato Frito Basil en hebt binnen een half uur een heerlijk gerecht voor je neus.
Dit snelle eenpansgerecht zit bomvol groenten door de kikkererwten, verse spinazie en tomatensaus. De crispy chili-olie geeft dit gerecht een verrassende twist waardoor je er van blijft eten.
Wat is Heinz Tomato Frito?
Heinz Tomato Frito lijkt een beetje op een tomatensaus, maar is een tikkie anders dan je gewend bent. De saus is gemaakt door tomaten twee uur lang te laten sudderen samen met in olie gebakken ui en knoflook. Het werk van het bereiden van een tomatensaus is daardoor al voor je gedaan, ideaal toch? Heinz Tomato Frito is dus kort gezegd een kant-en -klare saus die je gebruikt voor pasta’s, pizza of als basis voor verschillende sauzen en gerechten. Deze variant heeft naast de ui en knoflook ook basilicum mee laten trekken voor een heerlijk frisse smaak.
Zalm met spinazie in tomatensaus
- Leg de zalm met het vel naar beneden in een ruime koude koekenpan. Bak op laag vuur tot het velletje knapperig en goudbruin is.
- Voeg de Heinz Tomato Frito Basil toe aan de pan en verwarm.
- Roer nu de kikkererwten en spinazie door de tomatensaus.
- Rooster ondertussen het brood krokant. Maak nu eventueel zelf de crispy chili-olie.
- Strooi zodra de spinazie geslonken is en de kikkererwten warm zijn wat zout en peper over de zalmmoot.
- Snij de dille en peterselie fijn en roer door de tomatensaus heen.
- Verdeeld de tomatensaus over twee borden en leg de zalmmoten op de tomatensaus.
- Schep een lepel Griekse yoghurt naast de zalm en verdeel het brood over de borden.
- Garneer met een partje citroen.
Meer snelle recepten:
- Simpele pindasoep met taugé, citroengras en chili
- Sushi-bake (de állermakkelijkste manier om sushi te maken)
- Rode bietensalade met geitenkaas om van te houden