Inspiratie voor Pasen: 5x heerlijke én originele baksels
Houd jij van zoetigheid en van zelf bakken, maar kun je wel wat inspiratie gebruiken? Zoek niet verder, want wij zetten de lekkerste originele baksels voor je op een rij. Met een van deze vijf heerlijke creaties heb jij gegarandeerd succes met Pasen!
Een rondje Google levert allerlei foto’s van taarten met paaseieren op. Leuk, maar als je van bakken houdt, is de kans groot dat jij zoiets al eens hebt gemaakt. Wie echt indruk wil maken met Pasen op gezin en/of gasten kiest voor een net wat origineler recept. Want zelfs onze taart met paaseitjes is anders dan anders.
Ingewikkeld? Welnee! Je hoeft geen topchef te zijn om een topprestatie te leveren. Wij hebben het voorwerk namelijk al voor je gedaan; je hoeft alleen nog maar de boodschappen in huis te halen en de stappen te volgen. Maar dat kun jij! Deze baksels zien er misschien uit alsof ze zijn gemaakt door de bakker op de hoek, maar je maakt ze gewoon in je eigen keuken. Wedden?!
-
Witte chocoladetaart met macarons en bloemen
Dit is echt een feestje op tafel en bijna zonde om aan te snijden. Maar we raden het je wel aan, want deze witte chocoladetaart is ook nog een feestje in de mond. Is het al Pasen?
-
Blauwe bessen citroentaart met paaskoekjes
Wil je over de top paassfeer op tafel, dan is dit jouw taart. In de vorm van een ei, in de kleur geel en met paaskoekjes en -eitjes erbovenop. Het grote geheime ingrediënt van dit recept kunnen we vast verklappen, dat is namelijk ook een paasklassieker: advocaat.
-
Hartige taart met roomkaas en gerookte zalm
Het is misschien wel de knapste hartige taart die je tot nu toe hebt gezien. Deze taart is ook hét bewijs dat een geslaagd baksel niet zoet hoeft te zijn. Leuk voor de afwisseling om dit jaar eens een hartige en een zoete paastaart te delen, bijvoorbeeld bij de brunch.
-
Babka met chocoladepasta en vers rood fruit
Babka is een joods vlechtbrood dat oorspronkelijk uit Oost-Europa komt. Toch klinkt brood wat oneerbiedig voor dit heerlijke zoete zusje van de brioche uit Frankrijk. Dankzij de luxe chocoladepasta die je in dit recept gebruikt, is menig chocoladeliefhebber meteen fan na het proeven van babka.
-
Paastompoucetaart met banketbakkersroom
De tompouce, die ken je vast wel. Maar deze verrassende versie van het gebak met bladerdeeg en bakkersroom ken je vast nog niet. Zo’n mooie zoete stapel met fruit maken, is echt makkelijker dan je denkt. En een echte lentetopper!
Vier de lente met Delicieux van Lidl! Kies uit meer dan 350 luxe producten waarmee de meest fantastische gerechten in een handomdraai op tafel worden gezet. Geniet van een uitgebreide paasbrunch, een gezellige borrel, een traditioneel gourmet of een grandioos driegangendiner. En allemaal betaalbaar, luxe voor iedereen! Kijk voor inspiratie in de speciale Delicieux-brochure, ook voor 40 gloednieuwe paasrecepten.