De 6 lekkerste hoofdgerechten voor het paasdiner (van klassiek tot verrassend)
Van klassieker tot verrassende combinaties en mediterrane invloeden. Waar sluit jij de paasdag mee af? We delen ter inspiratie de zes lekkerste hoofdgerechten voor Pasen: vlees, vis en vega!
Ben jij meer een brunchtype die, na ‘s middags heel wat uurtjes te hebben getafeld, als diner een wat lichtere afsluiter kiest? Of houd je bewust een gaatje over, zodat je ook bij het paasdiner nog kunt uitpakken?
Wij vinden zo’n feestdag stiekem een heel goed excuus om de hele dag door van de lekkerste gerechten te genieten. Hoe dan ook: hieronder vind je voor ieder wat wils.
-
Lamsrack met puree en een groentetuintje
Lam is echt een lentegerecht, helemaal als je het serveert met dit fotogenieke groentetuintje. De lamsrack leg je op het bedje van aardappel-bloemkoolpuree met de groenten erbij en voilà, het ziet eruit alsof je een chef-kok hebt ingehuurd. Vergeet de jus niet!
-
Kip uit de oven met huisgemaakte abrikozensaus
Alleen al het bereiden van de kip in de oven doet je watertanden. En terwijl je huis heerlijk begint te ruiken, kun jij aan de slag met de krieltjes, groenten en dé smaakmaker van het gerecht: huisgemaakte abrikozensaus.
-
Crostata met regenbooggroenten
De lente betekent ook meer kleur op je bord en daar worden wij heel blij van. Net als van deze crostata, een Italiaanse taart die je zoet, maar zeker ook hartig kunt bereiden. De oude cheddarkaas geeft een heerlijke smaak. Een perfecte vega optie voor Pasen!
-
Zalmrollade met Italiaanse caponata
Nog een gerecht met een Italiaans tintje, deze zalmrollade uit de oven voor de visliefhebbers. Al moeten we eigenlijk zeggen: Siciliaans, want de salade van gekookte groenten vindt haar oorsprong op het mediterrane eiland. Heb je in elk geval zon op je bord met Pasen, zelfs als-ie buiten onverhoopt niet schijnt.
-
Varkensrollade met witte portjus
Wie met Pasen een echte klassieker wil serveren, maakt deze varkensrollade met aspergebroccoli en courgettelinten. Omdat het voorjaar is, past hier perfect een saus van witte port bij. De zoete aardappelwedges kun je naast de varkensrollade in de oven bakken, dat scheelt tijd. Maak het gerecht af door er wat verse kruiden over te strooien.
-
Wortel-kokossoep met geroosterde kikkererwten
Wil je na een dagje uitgebreid eten en drinken niet zo’n zwaar hoofdgerecht op tafel zetten? Dan is deze maaltijdsoep met wortel, kokos, limoen, koriander, geroosterde kikkererwten en een salade van snacktomaten de ideale afsluiter van je paasdag. Smaakvol, kleurrijk en zacht. Lekker met breekbrood erbij!
Vier de lente met Delicieux van Lidl! Kies uit meer dan 350 luxe producten waarmee de meest fantastische gerechten in een handomdraai op tafel worden gezet. Geniet van een uitgebreide paasbrunch, een gezellige borrel, een traditioneel gourmet of een grandioos driegangendiner. En allemaal betaalbaar, luxe voor iedereen! Kijk voor inspiratie in de speciale Delicieux-brochure, ook voor 40 gloednieuwe paasrecepten.