Hoe houd je een voedingsdagboek bij op je telefoon?
Veel mensen gebruiken tegenwoordig calorieën apps om een voedingsdagboek op hun smartphone bij te houden. Maar hoe doe je dit? Dit zijn onze favorieten:
CalorieTeller
De allermakkelijkste app wat ons betreft is CalorieTeller (van het bedrijf FatSecret, maar over die naam zeggen we maar even niets…). Een voedingsdagboek bijhouden is met deze app een eitje, je kunt zelfs barcodes van bekende producten scannen zodat je niet eens meer een naam in hoeft te typen. Je ziet elke dag een overzicht van de voedingswaardes die je binnen hebt gekregen én die je nog mist.
Noom Coach
Noom Coach is een gratis app voor het bijhouden van je ingenomen calorieën. Er is ook een betaalde versie, waar je een dieetplan kunt aanmaken en gezonde recepten kunt checken. Gezonde gerechten krijgen een groene kleur, een bakje chips juist een rode tint, zodat je ziet hoe ‘goed’ je bezig bent.
MyFitnessPal
De ideale tracker voor sporters is deze app. Je kunt meer dan 3 miljoen soorten voedsel toevoegen, en dat worden er elke dag meer. Deze app onthoudt je favorieten, je kunt meerdere soorten voedsel tegelijkertijd invoeren, opslaan en zelfs gehele maaltijden toevoegen. Hij synchroniseert volledig met het web zodat je vanaf jouw computer of telefoon kunt registreren, wat voor jou maar gemakkelijker uitkomt. Of werk samen met je vrienden: voeg gemakkelijk vrienden toe en ga elkaars voortgang na zodat je elkaar kunt steunen.
Android helpt je verder
Op YouTube heeft Samsung een fijn kanaal geopend, genaamd Android & You, met video’s vol trucs die ervoor zorgen dat je nog makkelijker werkt met je Android device. Ze laten in een speciale culinaire playlist zien hoe je zo handig mogelijk met je toestel omgaat in de keuken: van simpele dingen als een boodschappenlijst maken tot split screen werken of voice control; Android & You legt uit hoe het werkt. Bekijk de hele YouTube-playlist hier!
Waar ze ook een goede video over hebben, is het tellen van calorieën in de app S Health. Hiermee kun je gemakkelijk een eetdagboek bij houden en zo precies zien wat je dagelijks binnenkrijgt.