Zo maak je de ultieme plant-based barbecue Beyond Burger
Eindelijk is het volop barbecueweer! Van oudsher gooien we natuurlijk volop vlees op de grill, maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een stukje plant-based vlees. Net zo lekker! Maar hoe maak je nu die ultieme plantaardige burger? Met dit recept wordt het smullen geblazen.
Plant-based burgers zijn niet meer weg te denken van de barbecue. Want waarom zou je een stukje vlees niet afwisselen met een plantaardige variant als het net zo lekker is? En geloof ons, dat is het, zeker met de plant-based burgers uit het assortiment van Beyond Meat. Met dit recept met augurkenmayo en gekarameliseerde uitjes kun je de plank niet misslaan.
Ingrediënten
Voor de augurkenmayo:
- 200 gr mayonnaise op plantaardige basis
- 3 eetlepels fijngehakte augurken
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
- Kneepje citroensap
Voor de geroosterde bieten:
- 1 middelgrote biet, geschild
- Druppel olijfolie
- ½ theelepel gedroogde oregano
- 25 ml balsamicoazijn
Voor de gekarameliseerde uien:
- 1 grote ui, geschild
- 1 eetlepel plantaardige boter
- 2 theelepels zachte bruine suiker
- Snufje zeezout
Om te serveren:
- 4 Beyond Burgers
- 4 zachte hamburgerbroodjes
- 4 plakjes kaas op plantaardige basis
- Sla, geraspt
- Rundertomaat, in plakjes gesneden
Augurkenmayo
Deze mayonaise om je vingers bij af te likken is een perfecte combinatie met je plant-based burger. Je maakt ‘m al van tevoren. Meng alle ingrediënten in een kom, breng het mengsel op smaak met zeezout en zwarte peper en bewaar de augurkenmayo in de koelkast tot je hem weer nodig hebt.
Daarna is het tijd om de geroosterde bieten klaar te maken. Snijd de bieten in dunne plakjes en marineer ze in een schaal met de olijfolie, oregano en balsamicoazijn. Dek de bieten af en laat ze minstens een uur staan.
Wikkel de bieten vervolgens in folie in de vorm een los pakketje. Plaats de pakketjes op een indirecte hittebron op een hete barbecue en bak ze gedurende 35 minuten. Check of ze gaar zijn en haal ze van de grill.
Gekarameliseerde uien
Allereerst snijd je de ui in halve maantjes. Smelt vervolgens de plantaardige boter op een bakplaat of in een gietijzeren pan boven de barbecue en begin de uien langzaam te bakken.
Strooi de suiker en een snufje zeezout over de uien. Laat deze nog ongeveer 15 minuten bakken tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
Plant-based burgers
Bijna klaar voor de masterpiece: de plantaardige burgers. Grill de hamburgers op een hoog vuur gedurende 4 tot 5 minuten voor elke kant. Rooster de broodjes lichtjes boven de grill, op de gesneden kant.
Beleg de broodjes met de augurkenmayo, geraspte sla, tomaat en rode biet. Maak de burger helemaal af met een plakje plantaardige kaas en de gekarameliseerde uien. Smullen maar!