Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 19 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Ciao tutti! Zo host je de perfecte Italiaanse (cocktail)avond

Aan de wisselvallige zomer lijkt maar geen einde te komen. Geen vakantieplannen of net terug uit Italië en mis je het mediterrane klimaat en het lekkere eten alweer? Haal de zon en Zuid-Europese gastvrijheid in huis en host een Italiaanse avond met alles erop en eraan: van tafelstyling tot MARTINI-cocktails geïnspireerd op de smaken van restaurant Nonna én natuurlijk een bijpassend gerecht: de frisse ‘Limone con Zucchine.

Maak je klaar voor een smakelijk Italiaanse avond, helemaal in de stijl van MARTINI en restaurant Nonna in Amsterdam. De magie zit hem in de details: volg deze tips op en zo wordt jouw ‘Sereta Italiana’ stijlvol en onvergetelijk. Buonasera.        

Stylen maar!

We beginnen met het stylen en de aankleding van de tafel. Laat je gasten zich meteen welkom voelen en pak uit. Vergeet de traditionele regels en laat je creativiteit de vrije loop met deze toffe ideeën.

  • Denk buiten de gebaande paden:

Mix en match verschillende bloemen en materialen voor een verrassen fris effect. Haal je inspiratie uit elementen die je koestert; zoals kunst, design, muziek of de schoonheid van de natuur.

  • Persoonlijke touch:

Verras je gasten met unieke en persoonlijke naamkaartjes. Is tekenen niet je sterkste punt? Schrijf dan een leuk feitje of inspirerende quote die je aan de persoon doet denken op. Bijvoorbeeld een grappige herinnering die jullie delen. Leef je uit! Gebruik een kalligrafiepen om de naam mooi en elegant op te schrijven. Dit geef meteen een luxe uitstraling. Een kind kan de was doen.

Verras met smakelijke MARTINI-cocktails

Dorst gekregen en klaar voor een heerlijke Italiaanse avond? Wij hebben de perfecte gerechten en MARTINI-cocktails om je avond compleet te maken, geïnspireerd op de smaken van restaurant Nonna!

Zo maak je MARTINI Bianco Spritz:

Ingrediënten:

  • 50 ml MARTINI Bianco
  • 40 ml sodawater
  • 60 ml prosecco
  • Takje munt
  • Schijfje citroen

Bereidingswijze:

  1. Voeg alle ingrediënten toe aan een wijnglas met ijs
  2. Roer voorzichtig
  3. Garneer en geniet
Bron: MARTINI

Zo maak je MARTINI Floreale & Tonic:

Ingrediënten:

  • 75 ml MARTINI Non-Alcoholic Floreale
  • 75 ml Tonic water
  • IJS
  • Schijfje sinaasappel als garnering

Bereidingswijze:

  1. Vul een ballonglas met ijs
  2. Giet een gelijke hoeveelheid MARTINI Non-Alcoholic Floreale en tonic water in het glas
  3. Roer voorzichtig een paar momenten.
  4. Garneer met een schijfje sinaasappel.

Aan tafel!

Van die drankjes krijg je trek. Het recept voor Limone con Zucchine combineert heerlijke smaken van courgette, stracciatella en pan grattato voor een onweerstaanbaar Italiaans gerecht.

Zo maak je ‘Limone con Zucchine’:

Ingrediënten:

  • 300 g spaghetti
  • 2 courgettes, in dunne plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 150 g stracciatella kaas
  • 50 g broodkruimels (pangrattato)
  • Verse basilicumblaadjes, voor garnering
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Lekker bij Martini cocktail
Bron: Getty

Bereidingswijze:

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water tot al dente. Giet af en bewaar een kopje van het kookwater
  2. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de plakjes courgette samen met de knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe
  3. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met de courgette. Voeg ook de citroenrasp en het sap toe, meng goed door elkaar. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookwater toe om de pasta smeuïg te maken
  4. Verdeel de spaghetti met courgette over borden. Schep er royaal stracciatella kaas over en bestrooi met de broodkruimels (pan grattato). Garneer met verse basilicumblaadjes
  5. Serveer direct en geniet van deze heerlijke Italiaanse pasta. Buon appetito!

Geen 18, geen alcohol.

In samenwerking met MARTINI

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.