Prachtig boek over Noma’s René Redzepi
Hij serveert levende garnalen, haalt alles wat hij maakt zelf uit de natuur, is extreem innovatief en is de chef van het beste restaurant ter wereld. René Redzepi, de alom geliefde en veelbesproken chef van restaurant Noma in Kopenhagen, heeft nu een boek: Noma, tijd en plaats in de Nordic keuken.
René Redzepi (33 jaar jong) is chefkok en mede-eigenaar van het twee Michelin-sterren tellende toprestaurant Noma in Kopenhagen. Noma werd in 2010 en 2011 door S.Pellegrino World’s 50 Best Restaurants uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Daarmee stootte het het vermaarde restaurant elBulli van Ferran Adrià na 4 jaar van de troon.
Redzepi wordt op grote schaal geprezen voor het opnieuw uitvinden van de Nordic keuken. Zijn fascinatie voor verse en lokale producten uit de Scandinavische natuur, zijn voortdurende zoektocht naar nieuwe ingrediënten en zijn nooit eindigende experimenten maken van hem de grondlegger van een Scandinavische gastronomische revolutie.
Noma door René Redzepi
Gebonden, 320 pagina’s, € 49,95
ISBN 978 90 215 4985 9
Foto’s René Redzepi: Sergetheconcierge