Musthave voor foodies: ‘190 recepten uit de kookschool van Alain Ducasse’
‘Als God kon koken, heette hij Alain Ducasse.’ Aldus sterrenchef Ron Blaauw over de kok der koks: Alain Ducasse. Met meer dan 20 restaurants en inmiddels twintig Michelinsterren is hij dé expert van de Provençaalse keuken. Tot onze grote blijdschap blijft het niet alleen bij restaurants en heeft hij zijn deuren geopend voor amateurkoks over de hele wereld, iets wat alleen maar duidelijker wordt met de komst van zijn nieuwste boek.
‘190 recepten uit de kookschool van Alain Ducasse’ is een prachtig kookboek met meer dan 2000 (!) foto’s waarin hij de lekkerste recepten stap voor stap uitlegt. Van basics als aiioli en gegrilde zalm tot een perfecte charlotte met frambozen en brood met foie gras en appel, alles komt aan bod verwerkt in zijn handige stappensysteem. Hierdoor is het boek dan ook toegankelijk voor amateurkoks van elk niveau, of je nou beginner bent of expert.
In het boek merk je duidelijk de wil van Ducasse om mensen over de hele wereld te stimuleren om te koken, een fijne insteek die ons alleen maar meer aanzet om de soms toch wat lastige en uitdagende recepten aan te gaan.
Waarom we het boek zo fijn vinden? Omdat we ons stiekem tijdens het koken een klein, heel klein beetje als Alain voelen. Maar ook omdat hij ervoor zorgt dat bij het zien van de prachtige foto’s ons voor de verandering niet de moed in de schoenen zakt. In plaats daarvan krijgen we zin om de uitdaging aan te gaan, want ja: Alain Ducasse staat ons bij.
190 Recepten uit de kookschool van Alain Ducasse is voor €39,95 in de boekwinkels en hier te koop.