Culy ontdekt Thailand: stap-voor-stap recept voor traditionele Tom Yum Kung soep
Waar kun je beter Thais leren koken dan middenin Thailand zelf? Culy’s Monique reisde af naar het platteland van het Aziatische land en kreeg les van oude volleerde chefs bij de lokale kookschool Klong Lat Mayom.
Vandaag: het recept voor traditionele Tom Yum Kung, oftewel: zure pittige soep met garnalen. Speciaal voor de Culy-lezer stap voor stap gefotografeerd en uitgeschreven.
Lees meer over deze kookworkshop hier. Zie daar ook hét recept voor Green Curry.
Zie de ingrediëntenlijst hiernaast voor alle benodigdheden.
Maak de garnalen schoon.
Zet het water op en breng aan de kook. Snijd de stengels citroengras en de gember en scheur de kaffir lime leaves.
Pers de limoenen uit.
Voeg de gember en kaffir toe aan het kokende water. Doe de vissaus en suiker erbij. Even laten doorkoken. Dan de garnalen erbij, 2 minuutjes laten koken. Vervolgens het limoensap erbij.
Daarna champignons, tamarinde, melk en fijngehakte koriander erbij doen. Laten doorkoken en proeven: moet er nog iets bij qua kruiden?
Klaar ben je! Tip van de chef: bij het eten eerst de gember en citroengras eruit eten, dat is het lekkerst…
Wil je iets meer pit in je soep? Voeg dan de optionele rode currypasta toe, of fijngesneden pepertjes. De soep is dan niet meer helder, maar wel goed spicy! Enjoy!