Pasta Soleil
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F05%2F7197529894_0a670b6188_c.jpg)
Een superzomers dinergerecht van een van onze favoriete culy blogs Photo-Copy Ann: Pasta Soleil.
Voor 2 personen:
- 200 gram pasta
- 100 gram chorizo (ik heb de pikante genomen)
- 150 gram kerstomaatjes
- 2 el platte peterselie of basilicum fijngehakt
- 50 gram gemalen pecorino (of parmezaan)
- 1 bolletje mozzarella
- Olijfolie
- Peper en zout
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
Ontdoe de chorizo van het vel en snij in plakjes van 3 mm dikte. Neem een ruime braadpan, doe hierin wat olijfolie. Bak er de chorizo in. Na vijf minuutjes mogen de tomaatjes erbij en laat ze op een zacht vuurtje meegaren.
Giet de pasta af en doe bij de chorizo, meng goed. Verdeel over de borden, strooi er wat van de peterselie over en pecorino. Trek de mozzarella in stukjes en verdeel over de pasta. Beetje zout en peper van de molen en ‘t is klaar.