Redactie
Redactie Recepten 15 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Simpele maar heerlijke appel-kaneelcake

Deze appel-kaneelcake is geïnspireerd op een recept van Mary Berry, een van onze favoriete baksters ter wereld. Dit recept is snel, simpel en doeltreffend: een perfecte cake voor je visite.

Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 45 minuten
Calorieën123 kcal

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem + bakpoeder)
  • 75 boter (uit de koelkast)
  • 100 gram bruine suiker
  • Flinke eetlepel kaneel
  • 3 stevige appels
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • cakevorm
  • boter of bakspray om vorm in te vetten
  • eventueel: bakpapier voor in bakvorm
Direct in je mandje bij:
Beoordeling
4.4 / 5 sterren. 79 x beoordeeld.

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Verkruimel de bloem en de boter met je vingers tot een kruimelig ‘zand’. Als je boter een beetje koud is, is dat wel prettig. Meng de bruine suiker met de kaneel.

Schil de 3 appels en verwijder het klokhuis. Snijd in kleine blokjes. Stevige appels zijn voor dit recept het beste!

Klop de 3 eieren los. Doe de kaneelsuiker, het bloem-boter mengsel en de eieren bij elkaar in een kom en meng goed door. Voeg tot slot de blokjes appel toe en roer nog even goed door, zodat de stukjes appel goed verdeeld door het beslag zitten.

Doe het beslag in een ingevette cakevorm (wij legden er ook nog een stukje bakpapier in, dan komt -ie er zeker mooi uit). Verdeel het beslag mooi zodat er een gelijke cake ontstaat. Strooi 1 eetlepel kristalsuiker over de bovenkant voor een crispy effect.

Zet 45 minuten in de oven. Daarna eventjes een paar minuutjes laten staan in de cakevorm en vervolgens verder laten afkoelen op een schaal. Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.