De lekkerste én makkelijkste no-bake chocoladetaart
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F02%2FChocoladetaart3.jpg)
Deze no-bake chocoladetaart is ideaal voor tijdens de feestdagen. Je kunt hem namelijk tot twee dagen van tevoren maken, werkelijk iedereen vindt ‘m lekker én als je het recept helemaal volgt, kan het niet mis gaan. Daarbij hoeft hij niet de oven in en kun je ‘m prima buiten bewaren (mits goed afgedekt), zodat je je koelkast kunt gebruiken voor andere zaken.
Ingrediënten
Voor 10-12 personen:- 200 gram digestives
- 90 + 60 gram roomboter in blokjes
- 150 gram slagroom
- 210 gram pure chocolade in stukjes + extra ter garnering
- 30 gram volle melk
- 60 gram kristalsuiker
- Ter garnering: 250 ml slagroom + 2 eetlepels kristalsuiker
Gebruik voor deze taart een taartvorm met losse bodem met een doorsnee van 20 centimeter. Heb je die niet? Gebruik dan een springvorm met dezelfde doorsnee.
Het recept voor de no-bake chocoladetaart
Begin met de bodem: smelt 90 gram van de boter op laag vuur en hak met een keukenmachine de koekjes fijn. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en vul de taartvorm met het mengsel. Druk aan met een lepel of maatcupje en maak ook een randje van de koekkruimels. Zet minstens een half uur afgedekt in de koelkast om stevig te worden.
Maak nu de ganache: doe de suiker met de room en melk in een pannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur en meng er de stukjes chocolade door zodat ze smelten. Zodra het een egaal mengsel is voeg je de resterende blokjes boter toe. Roer totdat deze gesmolten zijn en laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur.
Vul de taartbodem met de ganache en laat minstens drie uur afgedekt opstijven in de koelkast. Serveer met luchtig geklopte slagroom en schaafsels pure chocolade.