Culy Homemade: Amerikaanse mississippi mud pie
De typisch Amerikaanse Mississippi mud pie verovert met zijn hemelse smaak de zoete wereld en staat al lange tijd op het to-bake lijstje van de Culy redactie. Toen we onlangs dit recept in Allerhande zagen staan, wisten we het dan ook gelijk zeker: deze taart moéten we maken.
Een bodem van Oreo koekjes, een tweede laag van chocoladecake en als klap op de vuurpijl chocoladesaus met honing en dulce de leche… Oven aan en bakken maar!
*Wij vonden de aanbevolen hoeveelheid honing iets te veel van het goede en zullen de volgende keer ongeveer de helft gebruiken.
Verwarm de oven voor op 140 graden en vet de springvorm lichtjes in met boter. Haal de bodem los, bedek deze met bakpapier en klik er vervolgens de rand op. Knip een strook bakpapier uit die even lang is als de omvang van de vorm en net iets hoger. Plak deze aan de binnenkant van de vorm aan de ring. Op deze manier voorkom je dat je taart blijft plakken aan de vorm en behoudt hij zijn nette, ronde vorm.
Maak de koekjes fijn in een keukenmachine en smelt 80 gram van de boter in een steelpan. Meng met de koekjes en de whiskey en verdeel met de bolle kant van een lepel over de bodem van de vorm. Dek de bodem af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
Smelt de rest van de boter in een pan. Neem van het vuur en voeg 100 gram van de chocolade toe. Laat vier minuten staan en roer goed door. Klop de eieren met de suiker in ongeveer vijf minuten romig en schep er het chocolademengsel door.
Roer 150 gram mascarpone los met een vork en schep door het eimengsel tot het egaal wordt. Schenk voorzichtig in de springvorm en bak in ongeveer45 minuten in het midden van de oven totdat de vulling net gestold is.
Laat de taart 90 minuten afkoelen op een rooster.
Verwarm al roerend de rest van de chocolade, gecondenseerde melk en honing. Laat tien minuten afkoelen en verdeel de saus over de taart. Dek af en zet twee uur in de koelkast. Bestrooi met poedersuiker en serveer met de rest van de mascarpone.