Wist je dat amuse het Franse woord is voor plezier? Van deze amuse-recepten word je instant happy en zet je zelf de lekkerste gerechtjes op tafel met kerst. Of je nu zin hebt om dagen in de keuken te staan of liever snel iets lekkers op tafel zet. Deze amuses brengen je kerstavond naar een volgend niveau.
Met kerst willen we graag uitpakken en verwennen, maar hebben hier niet altijd uren de tijd voor. Deze amuses zet je in 10 minuten op tafel en vallen bijna altijd in de smaak. Zat er niks voor je tussen? Check dan ook even deze amuse-recepten met een vliegensvlugge bereiding.
Amuses zijn een heerlijke start van het kerstdiner. Een amuse in een glaasje ziet er vaak mooi uit, omdat je met laagjes kunt werken. Een leuke amuse in een cocktailglas is deze zoete suikerspin-cocktail. Zoek je iets hartigs? Deze amuse in een glaasje met geitenkaas, Gandaham en abrikozen is zo gemaakt en een heerlijke start van de avond.
Ook leuk: een amuse op een lepel. In principe kan je elk hapje op een lepel serveren, als het maar goed blijft liggen. Wij zijn van deze eetbare amuselepel die je zelf kunt maken.
Heb je vegetariërs over de vloer? Dan moet je er rekening mee houden dat je niet alles amuses met vlees of vis serveert. Deze geitenkaasballetjes met cranberry en bieslook vallen sowieso in de smaak. En wat dacht je van een crème brulée van gesmolten epoisse op speltbrood.
Merry Christmas!