Zo bak je coquilles perfect
Coquilles zijn een van onze favoriete zeevruchten. Je komt ze ook wel tegen als sint-jakobsschelpen, Coquille Saint Jacques of scallops. Maar hoe bak je deze kleine traktaties nu het beste?
Wij geven je een lesje coquilles bakken.
Coquilles bakken
Koop de coquilles los uit de schelp en schoongemaakt. Je kunt dit ook zelf doen, zorg dan wel dat je ze nog even goed afspoelt voordat je begint!
Leg de coquilles op een schone keukendoek of keukenpapier en dep ze voorzichtig droog.
Zet een koekenpan op het vuur met een scheut olijfolie en een klontje boter. Laat dit op medium-hoog vuur verhitten. Zodra het heet is (de boter mag niet verbranden!) leg je de coquilles in de pan. Je kunt ze ook droog bakken, maar wij vinden dit persoonlijk een stuk minder lekker.
Zet het vuur op hoog. De lekkerste coquilles zijn lekker zacht (en dus nog een beetje rauw) van binnen. Bak ze daarom niet langer dan één tot twee minuten per kant. Serveer met je gewenste bijgerechten.
Onze favoriete recepten met coquilles
- Coquilles in ham met doperwtenpuree
- Paprikasoep met witte kool en coquille
- Gegratineerd in de schelp
- St. Jacobsschelpen op z’n Venetiaans
- Op een broodje met spek en avocadocrème
- Coquilles voor kerst met wakamesalade & wasabimayo
- Salade met coquilles en chilimayo (Coquille Louie)