Het eetdagboek van… Philippine van LiefdevoorLekkers.nl
Een nieuwe rubriek op Culy: “Het eetdagboek van”. Met vandaag: Philippine van www.liefdevoorlekkers.nl, mommy & foodie pur sang.
Maandag
Als ontbijt eet ik een kommetje yoghurt met muesli, banaan en blauwe bessen en drink een glas water. In de auto op weg naar een culinair evenement eet ik nog even een appeltje, want ik weet dat het zo feest wordt op eetgebied.
En dat wordt het: ik drink een alcoholvrije cocktail met rozenthee, eet een toastje met heek en daslookboter, een versbereid Kwekkeboomkroketje, stukjes rundvlees, Beemsterkaas, veganistische hapjes, een fris zalmhapje, koekjes met kaas, Hollandse garnalen, een chocokoekje met geitenkaas en gerookte paprika, macarons en amandelcake, een gerechtje van jonge geitenkaas, hazelnoot-knolselderij en ingelegde rode biet, nog een mooi hapje van Iers rundvlees bereid door twee sterrenchefs, heerlijke Parmaham, chocolade, honing en… ben ik nog wat vergeten op te noemen?
Eenmaal thuis vind ik in de goodiebag een brownie, die kan niet lang bewaard worden, dus die moét ik nu eten. Goddelijk! Om even bij te komen van alles ga ik met mijn zoontje naar het park. Thuis met manlief knabbelen we chips van Sale de Ibiza met een rood wijntje. Als voorgerecht maak ik een salade van spinazie met avocado, Hollandse garnalen en een chili-limoenmayodressing. Daarna gewokte sugarsnaps, paksoi, lente-ui, taugé met gegrilde biefstuk en een pittig Aziatisch sausje. En omdat we toch nog appelcake over hadden die ik had gebakken eten we daar nog een puntje van. Plof, zegt mijn buik vandaag.
Dinsdag
Baby B is een heel vroeg vogeltje vanochtend. Als meneertje ligt te tukken heb ik even me time: mail checken en ontbijten met muesli, fruit en een glas water.
Daarna voorbereiden op een afspraak in de middag bij Koffietijd. Op weg naar de studio eet ik snel een bammetje met kaas en bietenhummus. Aan het einde middag rij ik terug naar huis en eet nog een boterham met hetzelfde beleg. Omdat het heerlijk weer is ga ik met mijn zoontje weer hangen in het park. Ik geef hem banaan te eten en snoep wat hapjes mee.
Vandaag heb ik niet zoveel zin om uitgebreid te koken, want ik moet nog werken vanavond. We eten een heerlijke bouillabaisse uit de FoodWeLove box met garnalen en rouille, met erbij een frisse salade en een afbakbroodje.
Woensdag
Ontbijt is vandaag heel saai, met yoghurt, muesli en fruit. Ondertussen verwarm ik de oven voor en check ik alles wat ik moet gaan klaarmaken die dag. Ik ga namelijk de appelcaketaartjes voorbereiden die ik morgen in Koffietijd maak. Daarnaast test ik ook meteen nog even een ander recept en omdat de oven toch aan staat, bereid ik ook alvast een deel van het avondeten: drumsticks met Arabische marinade.
’s Avonds maak ik een frisse bulgursalade met abrikozen en courgette voor bij de kipdrumsticks. Nog even klooien met de camera om er een kiekje van te maken en dan heerlijk eten. Dit gerecht is een blijvertje!
In de heerlijk zwoele avond repeteer ik al wandelend mijn teksten voor Koffietijd. Thuis drink ik nog een kop thee en knabbel een stukje mega pure chocolade van 82 procent cacao. Love it. Ik doe een poging om op tijd mijn mandje in te duiken, maar ik moet nog al mijn spullen klaarzetten voor de uitzending. Dat duurt toch net weer wat langer dan ik dacht…
Donderdag
Saai… ik ontbijt weer met muesli, aardbeien, bosbessen en melk. Ik stap met de voorgebakken appelcaketaartjes in de auto en ga fris en fruitig naar de Koffietijd-studio. Door wat opstartproblemen op de set ben ik wat gestrest, want ik wil alles perfect klaar hebben staan voor als we live gaan. Het aftellen begint en hop, de uitzending start! Zie hier de aflevering. Ging best lekker.
Als de show er op zit, bereid ik een how-to filmpje voor. Ondertussen drink ik een smoothie en knabbel een cracker met kaas. Ze hebben altijd veel lekkers staan in de studio! In de middag gaan we aan de slag met de opname. Tussendoor eet ik wat appel en twee crackertjes.
Als ik thuis kom en de oppas weer naar huis is, ga ik met de baby lekker buitenspelen, ik eet drie rijstwafels. Na zijn fles duikt de baby z’n bedje in en ga ik samen met mijn vriend de keuken in om mezzalune te maken met een sausje van spinazie, tomaatjes, mozzarella en spek.
Vrijdag
We slapen allemaal beetje uit en ik sjees na meneertje zijn fles en ontbijt naar de opvang. Thuis plof ik op de bank; ik ben even helemaal energieloos na die drukke dag gisteren. Tijd voor een oppepper! Ik pers sinaasappels en doe dat samen met banaan, diepvriesfruit en yoghurt in de blender. Dat helpt.
Al rommelend achter de computer bedenk ik me om twee uur dat het alweer lunchtijd is. Van alle leftovers uit de koelkast maak ik een sandwich met gerookte kip, kaas, bacon en sla.
Vanavond eten we gezond en vega: een iets aangepaste versie van mijn favo salade, nu met zoete aardappel in plaats van pompoen. Lekker voor de buis met bord op schoot; dat mag op vrijdag. Nog net voor sluitingstijd haal ik de weekboodschappen. Met een koekje en thee eindig ik de avond.
Zaterdag
We beginnen de dag standaard weer met muesli, fruit en yoghurt. Na een langzame opstart en gezellig spelen met de baby lopen we rond lunchtijd Utrecht in en gaan we los: we drinken verse jus en eten haring, loempia’s, een ijsje, een Indische kroket en een appel. Het is iedere zaterdag bijna raak, dat we zo’n snaailunch al wandelend door het centrum happen, terwijl we boodschappen doen. We eindigen op een terrasje met bitterballen en een biertje.
’s Avonds hebben we niet veel trek en dus eten we pas om negen uur. Wel lekker ongezond: raspatatjes, heerlijke biefstuk van Piet en een frisse salade met een wijntje erbij. Nog een kopje thee en dan is het wel welletjes voor vandaag.
Zondag
Op zondag ontbijten we heel ouderwets met een gekookt eitje. Beetje keuvelen aan tafel en bedenken wat we gaan doen. We lunchen bij mijn moeder in Hilversum met een gezonde salade en rijden daarna door naar Zuylen, waar we heel burgerlijk even gaan wandelen.
’s Avonds eten we garnalen met lekker veel knoflook en gewokte groenten. Ik heb nog zin in wat zoets bij de thee en knabbel een dadel en een gedroogde vijg. Lekker!