Alcoholische broodjes gespot in New York!
Trek in een broodje whisky, gin of grappa? Het kan bij de Salumé panini shop in New York. Hier word je borrel rechtstreeks op je broodje geserveerd. Eten en drinken in één hap dus. Dat klinkt als een ontspannende lunch!
door Rosa Rolvink
De panini’s zijn een creatie van Steven Hubbell, de chef van Salumé. Hij gebruikt de alcohol om het vlees voor de broodjes op smaak te brengen. Dit blijkt een oude Italiaanse gewoonte uit Milaan te zijn. Hubbell experimenteerde met een oud familierecept en besloot dat de broodjes zo lekker waren dat ze een plekje op de kaart verdienden.
Op het menu staan de volgende panini’s bereid met alcohol: Panini Mortadella met grot-gerijpte Salva Cremasco kaas, augurk, waterkers en Moscato Di Nonino Grappa. Panini Parmacotto ham met Castelrosso kaas, rauwe biet, aioli, zwarte peper en Bruichladdich Scotch whisky. En ten slotte een Panini parmaham (black label) met bottarga (viseitjes), citroen aioli, sla en St. George Gin.
In veel nieuwsberichten over Salumé kwam naar voren dat de broodjes een hoge concentratie alcohol bevatten en dat er wellicht een minimum leeftijd voor consumptie moet worden ingesteld. Volgens chef Hubbell geheel onnodig. Volgens hem vervliegt de alcohol tijdens de bereiding van de broodjes in de oven. De smaak blijft wel behouden, en dat maakt de broodjes erg populair.
Geen gek idee om zelf eens mee te gaan experimenten!